MENÜ


Tiszafüred, a Tisza-tó fővárosa

 

Tiszafüred a Tisza-tó partján, négy megye határának találkozási pontján, a Hortobágy szélén található. Budapesttől mindösszesen 150, az M3-as autópályától 35 km-re fekszik.

A 13 ezer lakosú, egykori mezőváros ma már a Tisza-tavi régió legnagyobb települése, közlekedési, kereskedelmi, egészségügyi, oktatási, idegenforgalmi központja.

Ideális hely a horgászni, vadászni, csónakázni, kerékpározni, lovagolni, kikapcsolódni, mozgásszervi panaszaikat gyógyítani akarók számára.

A csendes természeti környezetre vágyó családok kedvelt üdülőhelye.

 

Hogy milyen lehetőségek várják az ide érkező vendégeket?

 

  • Szabadvizű Strand

Ez a hely a családok kedvence. A közel 1 km-es, rendezett partszakaszon a vendégek kényelmét számos köztéri bútor, sportolási lehetőség, árnyat adó liget, büfék, szörf és csónak bérlési lehetőség, homokos strandröplabda pálya várja az ide érkezőket.

Szabadstrandi képek megtekintése

  • Kalandpark

A Szabadstranddal szemben egy nagy kiterjedésű szigeten 2011 tavaszától különféle attrakciókkal kalandpark várja az ide látogatókat. A közel 20 hektáros terület tartalmas kikapcsolódást kínál a természetbarátoknak, a Tisza-tó élővilága iránt érdeklődőknek, az aktív pihenés kedvelőinek, a sportolni, mozogni vágyóknak is.

A látogatók földön, vízen és levegőben is különleges játékokat próbálhatnak ki a szigeten.

Néhány élményelem: mászófal, kilátó, játszótér, erdei kalandpálya, íjászpálya, zorb, minigolf, mókuskerék, vizicsopper, vizikenguru, magaslati kötéljátékok és drótkötél csúszdák

  • Kerékpártúra

A Tisza-tó körül megépült EuroVelo kerékpárúton rendszeresek a nagy létszámot megmozgató kerékpáros rendezvények. Magyarország második legnagyobb tava közel 120 km2-es aszfaltburkolatú kerékpárúton kerékpározható körbe.

  • Thermál Strand

Nagy kincse városunknak a termálvíz, amely hatásosan lazítja el a túrázás, sportolás során megfáradt izmokat, gyógyítja az ízületeket. A 39°C fokos termálvíz alkálihidrogén-karbonátos gyógyvíz, amely alkalmas az idült mozgásszervi, reumatológiai betegség gyógyítására. A fürdőben a strand és úszómedence mellett 2 gyógyvizes medence található.

  • Tiszafüredi fazekasság

A tiszafüredi fazekasság méltán népszerű. A hagyományokat valamint Nagyné Török Zsóka, valamint Szűcs Imre fazekasmester családja ápolja.

A helyi mesterek azon kevesek közé tartoztak, akik készítették a miskakancsót is, az emberfejű, süveges boros edényt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Asztali nézet